Kävelylomat

Golden Sun kävelyloma on aina elämys. Voit lähteä ”valmiiksi pedatulle” omatoimimatkallemme yksin, kumppanisi tai kaveriporukan kanssa tai osallistua oppaan vetämälle Kävellään yhdessä -ryhmämatkalle.
Pekka Tarmio
"Järjestän matkoja,
joille itsekin lähtisin."

Patikointimatka Santiago de Compostelaan

Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitit vetävät vaeltajia eri puolilta maailmaa – hyvästä syystä. Joku lähtee uskonnollisista syistä, moni ottaakseen aikaa itseensä tutustumiseen omalla henkisellä polullaan, joku taas liikunnallista haastetta kokeakseen. Oli syy mikä tahansa, matka on aina arjen katkaiseva elämys. Lue lisää Pekka Tarmion blogista.

Anna Golden Sunin järjestää kävelylomasi ja voit keskittyä olennaiseen – stressittömään vaeltamiseen, maalaismaisemista, viinitarhoista, metsäpoluista ja historiallisista kylistä ja kaupungeista nauttimiseen. Kohtaat aitoa paikallista elämää ja muita reppureissaajia ja avarrat näinkin maailmankuvaasi. Paikallinen ruoka ja halutessasi viinit tulevat myös matkalla tutuiksi.

Monista Santiago de Compostelaan johtavista vaellusreiteistä olemme valinneet valtavirrasta ja ajoittaisesta ruuhkaisuudesta poiketen kaksi kaunista ja mieliinpainuvaa vaihtoehtoa Portugalin Portosta lähtien: ikivanha sisämaan reitti (226 km, 12 kävelypäivää) ja rannikkoreitti (259 km, 13 kävelypäivää). Yöpymisten määrä riippuu haluttujen taukopäivien määrästä. Etuna Portosta patikkaan lähtemisessä on suora lento ja halutun pituinen tutustuminen yhteen Euroopan hienoimmista kaupungeista.

Golden Sunin kävelylomalla majoitut etukäteen varatuissa hotelleissa kylpyhuoneellisissa huoneissa. Näin saat levätä omassa rauhassa ja vältyt huolelta sänkypaikan löytymisesta yhteismajoituksista, jotka eivät ota etukäteisvarauksia vastaan. Ei siis syytä kiirehtiä päivän määränpäähän vaan voit rauhassa nautiskella matkanteosta. Matkallamme selviät kävelyosuuksista myös kevyellä päivärepulla, sillä edustajamme kuljettavat matkalaukkusi odottamaan aina seuraavaan hotelliin.

Omatoimimatkat sisältävät:

  • Suora lento Portoon – paluulento Santiago de Compostelasta
  • Paikallisen edustajamme “lähtöselvitys” hotellilla: saat matkaohjeet ja opaskirjasen päivittäisistä etapeista.
  • Saat myös ”pyhiinvaeltajan passin”, josta majapaikoista ja taukopaikoista leimoja keräämällä tulee mukava muisto reissusta ja jonka perillä esittämällä saa halutessaan varsinaisen Compostelan eli todistuksen pyhiinvaelluksen tekemisestä.
  • Patikkaan lähtöpäivän päivän aamulla kuljetus kaupungin ruuhkien ja teollisuusalueiden ulkopuolelle mukavaa kävelystarttia varten.
  • 13 tai 14 yöpymistä 2 hengen huoneessa valitusta reitistä riippuen + mahdolliset lisäyöpymiset matkan varrella tai Portossa / Santiago de Compostelassa.
    1 h lisä:
  • Matkatavaroiden kuljetus majapaikkojen välillä (max. 15 kg)
  • Edustajamme 24/7 puhelinhätäpäivystys

Voit tehdä vaelluksen myös kahdessa osassa, jos kalenterisi on tiukka. Esim. alkuosa tänä vuonna ja loppuosa ensi vuonna. Voit myös lyhentää matkan puoleen kävelemällä saman tien puolivälistä perille.

Hinta alkaen 1234 €

Polkupyörällä Santiagoon

Portosta voit vaeltaa Santiago de Compostelaan myös pyörällä. Saat reitille sopivan maastopyörän (sähköpyörä lisämaksusta) sivulaukkuineen ja kypärineen. Reitit ovat joitakin maastosta johtuvia poikkeuksia lukuun ottamatta samoja kuin käveljöilllä.

Sisämaan reitti on pyörällä 244 km ja 6 pyöräilypäivää. Rannikkoreitti on 259 km ja 7 pyöräilypäivää.
Vähintään 2 lähtijää.

Kävellään yhdessä -ryhmämatka

Pyhiinvaelluksen parhaat palat

Jos omatoimimatka yksin ei ole sinun juttusi, lähde lokakuussa 2022 mukaan Pekka Tarmion vetämälle ryhmämatkalle patikoimaan kohti Santiago de Compostelaa. Lokakuussa 2022 kävelemme matkan puoliväliin Portugalin ja Espanjan rajalle. Huhtikuussa 2023 jatkamme rajalta Santiago de Compostelaan.

Kuusi kävelypäivää molemmilla matkoilla. Kevyempi vaihtoehto, joka sopii myös tiukempaan kalenteriin. Yhteen matkaan osallistuminen ei edellytä toiseen osallistumista ja voit myös valita kumpi sinulle sopii.

Vieritä ylös